MUAMA Enence: повеќејазичен преведувач

Сè уште планирате да научите странски јазик за лесно да комуницирате во странска земја. Или наметнете слична идеја на децата - заборавете ја! Иднината дојде. Јапонците го лансираа прекрасниот уред MUAMA Enence. Ова е преведувач во реално време.

MUAMA Enence: многоязыковой переводчик

Јапонците користат инстант преведувачи веќе една деценија. Паметната технологија е во побарувачка кај инженерите и наставниците. Сепак, остатокот од светот, земјата на изгрејсонцето не брзаше да ја пренесе технологијата. Но, дојде време.

MUAMA Enence: многоязыковой переводчик

MUAMA Enence: повеќејазичен преведувач

Значи, уредот знае 40 јазици и работи во реално време истовремено во две насоки. Тоа е, луѓето од 2 нема да забележат проблеми во комуникацијата на различни јазици. MUAMA Enence е лесен за употреба, а по изглед личи на класичен диктафон. Производителот ветува траење на батеријата на преведувачот 4 ден. Времето на одговор на обработката на фрази е 1,5 секунди. Уредот може да снима аудио информации.

MUAMA Enence: многоязыковой переводчик

За loversубителите на ЛЦД-екраните на допир, постојат соодветни уреди. Тие чинат малку повеќе - 50-60 долари.

MUAMA Enence: многоязыковой переводчик

Преведувачот е интересен и со вградена функционалност. Покрај меморирањето на странски зборови, уредот помага да се развие акцент во изговорот на фразите. Со таков уред, тутор не е потребен. Општо, гаџетот е ефтин, функционален и секогаш ќе им помага на туристите во странска земја. Можете да купите преведувач по поволна цена тука: https://s.zbanx.com/r/xci1VEmJ5aJr

Прочитајте исто така
Translate »