Energjitë: si të jetoni me dritë gjatë ndërprerjeve të energjisë

Për shkak të sulmeve raketore të vendit agresor dhe sulmeve të shpeshta masive, sistemi ukrainas i furnizimit me energji ka pësuar vuajtje. Rrethanat i detyrojnë inxhinierët e energjisë që të fikin dritën për konsumatorët nga ora 2 deri në 6 pasdite, në gjendje emergjence, këto shifra mund të rriten deri në disa ditë. Ukrainasit gjejnë mënyra për të dalë nga kjo situatë, le të shohim se si mund të jetoni me energji elektrike gjatë ndërprerjeve.

 

Gjeneratorë dhe të pandërprerë: çfarë duhet të dini rreth tyre

Një gjenerator është një pajisje që konverton energjinë elektrike duke djegur karburant. Disavantazhi i disa modeleve është një erë e pakëndshme dhe pamundësia për t'u instaluar në një apartament. Më të njohurit janë inverter, ato janë të lehta për t'u instaluar në ambiente të mbyllura. Fuqia e gjeneratorit është e mjaftueshme jo vetëm për ndriçimin, por edhe për fuqizimin e pajisjeve të tilla:

  • kazan elektrik;
  • kompjuter;
  • një frigorifer;
  • mikrovalë;
  • Makinë larëse.

Një bateri e pandërprerë është një bateri e vogël. Koha e tij e funksionimit është e shkurtër, përdoret kryesisht për të ruajtur dokumentet në një kompjuter dhe për të tërhequr pajisjet nga prizat. Veprimi i fundit ndihmon për të zgjatur jetën e elektronikës, sepse kur ndizet, mund të ketë një mbitension.

Panele diellore: energji e gjelbër

Panelet diellore ndahen në mënyrë konvencionale në dy lloje:

  • pajisje kompakte;
  • panele të mëdha në çati.

Këto të fundit kombinohen në sisteme ose stacione diellore. Ata i shndërrojnë rrezet në energji elektrike. Sistemet më të mira madje ju lejojnë ta shesni me një tarifë të veçantë.

Pajisjet kompakte përdoren për të karikuar pajisje celulare dhe laptopë. Ka modele të ndryshme në tregun e elektronikës, mundeni porositni panele diellore fuqia nga 3 në 655 vat. Karakteristika përcakton se sa do të zgjasë një karikim.

Power Bank dhe pajisje të tjera

Power Bank është një bateri portative kompakte e krijuar për të karikuar laptopë, telefona celularë, kufje me valë dhe pajisje të tjera. Dimensionet e pajisjes varen nga kapaciteti i saj. Ne ju rekomandojmë të blini një Power Bank me karakteristikat e mëposhtme:

  • autonomi deri në 5 cikle;
  • aftësia për të ngarkuar njëkohësisht pajisje të shumta;
  • faktori i formës me elektrik dore të integruar.

Përveç një baterie portative, mund të blini çanta termike dhe frigoriferë automatikë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ndërprerjet zgjasin më shumë se 6 orë. Pajisjet do të ndihmojnë në mbajtjen e ushqimit të freskët, autonomia e tyre arrin 12 orë. Ne ju rekomandojmë të rezervoni elektrik dore. Me dritën nga pajisja, është më i përshtatshëm të gatuani ushqim, të lani enët dhe të bëni punë të tjera shtëpiake.

Kur zgjidhni pajisje, merrni parasysh kohëzgjatjen e ndërprerjeve. Nëse ndërprerjet tejkalojnë 8 orë, është më mirë të blini një gjenerator. Për zhdukjet afatshkurtra të dritës, mjaftojnë bateritë portative, panelet diellore kompakte, elektrik dore dhe furnizimet me energji të pandërprerë. Me përgatitjen e duhur për ndërprerjet, ndërprerjet e energjisë elektrike nuk do të jenë fatkeqësi!

 

Lexoni kështu
Translate »