Rregullat e Yandex: shpërndarja e ushqimit pa pilot në Moskë

Ndërsa regjisorët e filmave fantastiko-shkencorë nuk mund të vendosin në asnjë mënyrë se si të japin ushqim për klientët, Yandex ka kaluar në aksion. E mbani mend filmin "Elementi i Pestë", ku personazhit kryesor i dërgohej ushqim në një anije fluturuese? Më besoni, shumë shpejt do të jemi në gjendje të bëjmë diçka të ngjashme.

 

Яндекс рулит: беспилотная доставка еды по Москве

 

Dorëzimi i ushqimit pa pilot në Moskë

 

Duket, natyrisht, qesharake - shpërndarje ushqimore pa pilot në Moskë. Amerikanët dhe Evropianët imagjinojnë Rusinë me arinj duke ecur përgjatë rrugëve. Dhe pastaj një shpërndarje ushqimore pa pilot në Moskë, madje edhe nga një lloj Yandex. Shakatë kanë mbaruar. Rusët kanë kapur iniciativën në zhvillimin e teknologjive IT në duart e tyre.

 

Ndërsa e gjitha duket shumë e lagur. Një automjet pa pilot me madhësinë e një makine radio drejtohet nga AI në rrugët e qytetit. Ekziston gjithashtu një shans për të qeshur me krijuesin - makineria nuk di si të marrë bordurat. Dhe mbulimi është i dobët. Por kjo skemë tashmë po teston mekanizmin e shpërndarjes së ushqimit të garantuar tek konsumatori. Dorëzimi i ushqimit pa pilot në Moskë është hapi i parë. Në rrjetet sociale, mekanizmi për dërgimin e porosive nga ajri tashmë po diskutohet me gjithë seriozitetin.

 

Яндекс рулит: беспилотная доставка еды по Москве

 

Ka besim të plotë se 2021 do të jetë një pikë kthese për Rusinë. Vendi, i cili 5 vjet më parë u konsiderua si një relike e së kaluarës, në një mënyrë të çuditshme u ngrit nga hiri. Treguesit më të mirë në botë për prodhimin, teknologjitë IT, pajisjet ushtarake dhe ilaçet. Edhe shpërndarja e ushqimit pa pilot është e zakonshme, por përsëri Rusia është përpara. Si sateliti i parë artificial, njeriu në hapësirë, etj.

Lexoni kështu
Translate »