Fshesë me korrent robot larës: 5 arsye për të blerë

Mesatarisht, një person shpenzon 15-20 orë në javë në rutinën e përditshme. Teknologjia moderne bën të mundur thjeshtimin e ndjeshëm të procesit të pastrimit, gatimit, larjes së enëve dhe dritareve. Janë krijuar pajisje speciale për të gjitha këto detyra të përditshme.

Përfitimet e pajisjeve robotike të pastrimit

Fshesë me korrent robotik janë një nga pajisjet më të njohura. Ato janë blerë për të ruajtur pastërtinë në shtëpi. Përparësitë e pajisjeve:

  • dimensionet kompakte bëjnë të mundur transportin robot larës fshesë me korrent kur lëviz, nuk merr shumë hapësirë ​​gjatë ruajtjes;
  • koha e kursyer për pastrim mund t'i kushtohet çështjeve më të rëndësishme personale ose të punës, hobi dhe argëtim;
  • modelet moderne kanë një gamë të gjerë funksionaliteti, i cili, ndër të tjera, lejon heqjen e plotë të qimeve të kafshëve nga sipërfaqe të ndryshme. Ky funksion është veçanërisht i rëndësishëm për ata që kanë kafshë shtëpiake;
  • Pastrimi i rregullt duke përdorur një pajisje autonome redukton ndjeshëm sasinë e pluhurit në dhomë. Në pjesën qendrore të Gjeorgjisë, klima është mjaft e thatë dhe erërat janë të forta. Në megaqytetet, sasi të mëdha pluhuri hyjnë rregullisht nga dritaret e hapura, të cilat mund të provokojnë sulme të kollitjes dhe teshtitjes alergjike;
  • Duke përdorur një sistem kontrolli inteligjent, përdoruesi mund të "instalojë" mure virtuale përgjatë rrugës së fshesës robotike. Kjo ndihmon në mbrojtjen e pajisjeve, telave, qilimave me grumbull të gjatë ose sendeve të brishta shtëpiake gjatë pastrimit.

Nuk ka më nevojë të lani dyshemetë vetë

Nëse planifikoni të blini një model larëse të një fshesë me korrent robot, atëherë kursimet në kohën e pastrimit do të jenë dy herë më të mëdha. Pastruesi klasik autonom kalon nëpër të gjitha mbulesat e dyshemesë dhe mbledh pluhurin, papastërtitë dhe mbeturinat e vogla me furça.

Parimi i funksionimit të një fshesë me korrent është paksa i ndryshëm: ai përdor ujë për të pastruar sipërfaqet, kështu që cilësia e pastrimit rritet ndjeshëm.

Pajisja larëse mund të funksionojë në disa mënyra:

  • pastrimi i dyshemeve me një leckë të lagur mikrofibër të ndërtuar në pjesën e poshtme të strehimit;
  • mbledhja e lëngut të derdhur të shpërndarë nga vazot e luleve të tokës duke përdorur një hundë të veçantë. Mbani në mend se vëllimi mesatar i një rezervuari fshesë me korrent është 0,4-0,5 l;
  • pastrim i lagësht me spërkatje të sipërfaqes me ujë të pastër dhe më pas fshirje me një leckë të thatë;
  • Disa modele janë të pajisura me një funksion pastrimi të thellë duke përdorur produkte speciale. Në këtë rast, fshesa me korrent robot mund të pastrojë njollat ​​e freskëta nga vera e kuqe ose gjurmët e ushqimit të rënë aksidentalisht.

Krahasuar me robotët klasikë të pastrimit, pajisjet e pastrimit janë pak më të zhurmshme. Por kjo zhurmë është pothuajse e padukshme në sfondin e aktiviteteve rutinë shtëpiake gjatë ditës.

Fshesat me korrent për larjen nuk kërkojnë mirëmbajtje të veçantë ose ndërrim të shpeshtë të pjesëve; ato janë po aq praktike, kompakte dhe të lehta për t'u përdorur sa pastruesit robotikë konvencionalë.

Lexoni kështu
Translate »