Satelit Starlink ngaleungitkeun internét kabel

Saha waé anu seuri kana ideu Elon Musk pikeun nyebarkeun jaringan Internét satelit ngalangkungan planét Bumi moal lami deui nyarios deui. Parantos dina uji coba Béta, janten jelas yén moal lami deui satelit Starlink bakal ngaleungitkeun Internet kabel. Tangtosna, téknologi nirkabel moal tiasa bersaing sareng élmu optik. Tapi jaringan tambaga anu lami bakal diganti ku hiji klik ramo.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

Satelit Starlink - téknologi luar angkasa abad ka-21

 

Masalah utama pikeun sadaya saluran satelit nyaéta tunda dina pangiriman bungkus antara sumber sareng panarima sinyal. Viasat dianggap pamimpin dina pagelaran sateuacan Starlink. Internét satelit tiasa ngagancangkeun janten 100 megabit per detik, tapi ku tunduhna 590-620 milidetik.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

Kalayan satelit SpaceX dina orbit Bumi handap, proyék Starlink tiasa sacara signifikan ngirangan keterlambatan komunikasi anu parah ieu dugi ka 33ms. Seueur panyadia darat 3G sareng 4G bahkan henteu siap pikeun nganteurkeun hasil sapertos kitu. Sareng didieu - satelit luar angkasa. Hayu laju Elon kasturi bari nyangkut dina sakitar 300 megabit per detik. Tapi résponna saé.

 

Naon prospek pikeun Starlink satelit Internét

 

Ambisi Elon Musk mangrupikeun kesan anu luar biasa. Dermawan Amérika parantos sacara resmi ngumumkeun kagancangan anu direncanakeun 10 Gbps. Dibikeun kanyataan yén miliarder henteu ngalungkeun kecap ka angin, tugas éta bakal dilaksanakeun dina waktos anu caket.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

Ayeuna pikeun harga jasa. Sakumpulan pakakas pikeun nguji satelit Internet Starlink parantos sayogi kanggo diical. Éta tiasa dipésér di Amérika Serikat sareng Kanada pikeun $ 499. Ikét kalebet router, terminal sareng asesoris pemasangan. Biaya langganan di Amérika Kalér nyaéta $ 99 per bulan (saluran henteu terbatas). Jasa ieu ogé sayogi di Inggris - harga dina pon: 439 sareng 89, masing-masing.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

10 palanggan parantos ngiringan ngiringan uji coba Internét satelit Starlink. Nyatana, ieu mangrupikeun sababaraha panyadia darat anu parantos kaleungitan seueur nasabah. Sareng inohong ieu bakal ningkat sacara éksponénsial. Moal lami deui, di panjuru dunya, urang bakal ningali tawaran promosi pelangi ti panyadia ngajangjikeun diskon pikeun konsuménna. Poéna henteu pati jauh nalika pasangan pulas sareng serat optik bakal ngulang nasib telepon darat. Upami hargana cekap, bakalan aya anu mésér.

tingali ogé
koméntar
Translate »