Правила на Јандекс: достава на храна без екипаж во Москва

Додека режисерите на филмови од научна фантастика не можат да одлучат на кој било начин како да доставуваат храна до клиентите, „Јандекс“ премина на акција. Се сеќавате на филмот „Петтиот елемент“, каде на главниот лик му беше доставена храна на летачки брод? Верувајте ми, многу скоро ќе можеме да направиме нешто слично.

 

Яндекс рулит: беспилотная доставка еды по Москве

 

Испорака на беспилотна храна во Москва

 

Звучи, се разбира, смешно - испорака на беспилотна храна во Москва. Американците и Европејците ја замислуваат Русија со мечки како шетаат по улиците. А потоа испорака на храна без екипаж во Москва, па дури и од некаков вид Јандекс. Шегите завршија. Русите ја презедоа иницијативата за развој на ИТ технологии во свои раце.

 

Додека сето тоа изгледа многу влажно. Беспилотно возило со големина на радио автомобил управувано од АИ по градските патишта. Исто така, постои можност да се смеете на креаторот - машината не знае како да земе рабници. И опфатот е слаб. Но, оваа шема веќе го тестира механизмот за гарантирана достава на храна до клиентот. Испораката со беспилотна храна во Москва е првиот чекор. Во социјалните мрежи веќе сериозно се дискутира за механизмот за доставување нарачки по воздушен пат.

 

Яндекс рулит: беспилотная доставка еды по Москве

 

Постои целосна доверба дека 2021 година ќе биде пресвртна точка за Русија. Земјата, која пред 5 години важеше за реликвија на минатото, на чуден начин се издигна од пепелта. Најдобри светски индикатори за производство, ИТ технологии, воена опрема и медицина. Дури и испораката на храна без екипаж е обична, но сепак Русија е пред. Како и првиот вештачки сателит, човекот во вселената итн.

Прочитајте исто така
влажна пичка убаво изгледа дилетантен мила ужива во оралните игри дава голем удар.
xxx азиски жешко природно тело camgirl закачка пичка.
xxx аматер евра е срање.
Translate »