Како да ги оневозможите рекламите на YouTube на ТВ

За 17-10-2020 постои најдоброто подготвено решение: SmartTube Next - повеќе!

Сите сакаат пари, а креаторите на каналот „ЈуТјуб“ не се исклучок. Зошто да не заработите пари на видео-вметнати реклами? За корисниците на компјутери и мобилни уреди, програмерите создадоа прекрасна апликација AdBlock. Но, нема бесплатни програми за услугата YouTube во Android. На крајот на краиштата, одлуките што ги исклучуваат рекламите на YouTube, но рекламираат нешто самите, не можат да се наречат точни. Како да се оневозможи рекламирањето на YouTube на ТВ е итно прашање за сите сопственици на телевизори со вградена паметна телевизија.

Desелбата, можноста да се користи далечински управувач и трпеливост се збир на барања за корисник кој одлучува да стави крај на рекламирањето на YouTube. Факт е дека поставките направени на ТВ не се применуваат веднаш. Од „меморија“, телевизорот може да собере стари податоци и да покаже блокирани реклами за 1-4 часа во режимот за гледање видео на YouTube.

Како да ги исклучите рекламите на YouTube на ТВ

На далечинскиот управувач, во кој било режим на ТВ, притиснете го копчето "Settings" / "Settings". Во контролниот панел што се отвора, извршете го следниот алгоритам на дејства:

  1. Најдете го јазичето „Општи поставки“ и одете до него.
  2. Најдете го менито „мрежа“ и одете до него.
  3. Изберете "мрежен статус".
  4. Почекајте додека не се провери Интернет врската и изберете го менито „IP Settings“.
  5. Поставете го покажувачот на табулаторот „DNS Settings“ и променете го полето за избор од „Прима автоматски“ во „Внесете рачно“.
  6. Кликнете на полето "DNS Server" што се појавува подолу и внесете ја IP адресата: 176.103.130.130 во прозорецот што се отвора.
  7. Притиснете го копчето „ОК“ и оставете го контролниот панел со копчето „Врати“.

 

Как отключить рекламу на Ютубе на телевизореКак отключить рекламу на Ютубе на телевизореКак отключить рекламу на Ютубе на телевизореКак отключить рекламу на Ютубе на телевизоре Как отключить рекламу на Ютубе на телевизореОткако сфативме како да ги исклучите рекламите на YouTube на ТВ, ајде да преминеме кон предностите и недостатоците. Активностите на корисниците ја напишуваат адресата на серверот Adguard на ТВ. Тоа е, видеото нема да оди директно, туку преку серверот на трета компанија. Адвард едноставно блокира реклами. Предноста е очигледна - нема прекин на непотребните видео реклами.

Лошите страни на оваа поставка го компромитираат корисникот. Овластувањето на каналот YouTube ја пренесува лозинката во шифрирана форма преку некој друг сервер. Компанијата Adguard ги гледа интересите на корисникот и води своја статистика. Тука на корисникот е да одлучи што е поважно - безбедност или удобно гледање на видеа на YouTube.

 

PS 17-10-2020 постои најдоброто решение надвор од кутијата: SmartTube Следно - повеќе!

Прочитајте исто така
Translate »