Тастатура со LED копчиња - Нов патент на Apple

Чудно е што Кинезите не помислиле на ова, кои продаваат прифатливи компјутерски периферни уреди на целиот свет. На крајот на краиштата, милиони купувачи купија кинески тастатури со хиероглифи во онлајн продавниците. И тогаш - тие обликуваа налепници со потребниот јазик за внесување. Тастатурата со LED копчиња е нов патент на Apple. Толку е лесно да се направат стотици прилагодливи LED квадрати. И инсталирајте ги на копчињата на тастатурата. И, ако периферните уреди за компјутерите се сомнителни, тогаш за лаптопите такво решение е незамисливо да се бара.

 

Тастатура со LED копчиња - Нов патент на Apple

 

Самиот патент вклучува повеќе од LED осветлување на копчето. Поддржува мулти-допир, одговор на притисок и тактилни повратни информации. Тоа е кул. Замислете лаптоп со сите овие технологии или тастатура за игри. Веќе сега сакам да купам таков гаџет, да го прилагодувам за себе и да уживам во сите придобивки од 21-от век.

 

Клавиатура с LED кнопками – новый патент Apple

 

Како што замислија пронаоѓачите на Apple Corporation, секој клуч ќе биде мал LCD екран. Може да биде OLED, на пример. Или слична технологија. Копчињата мора да бидат транспарентни. Ова значи дека основата на клучевите е стакло, керамика или сафир.

 

Кому му е потребна тастатура со LED копчиња

 

Јасно е дека во буџетскиот сегмент е полесно да се инсталираат налепници на копчињата. Но, во средниот и премиум сегмент, решението ќе најде примена за себе.

 

  • Лицата со оштетен вид може да ги направат буквите поголеми. Или сменете ја бојата на задното осветлување. Патем, последната поставка веќе активно се користи низ целиот свет - тастатури со осветлување, на пример.
  • Нема потреба да се прават лаптопи за одредени региони. Латински, кирилица, хиероглифи - сопственикот сам си ја поставува саканата тастатура.
  • Во игрите, можете да изберете копчиња за контрола. До моментот кога инсталирате слика што укажува на функционалноста на копчето.
  • Истото може да се направи за дизајнерите, програмерите и луѓето кои работат со фото и видео содржина.

 

Клавиатура с LED кнопками – новый патент Apple

 

Тастатурата со LED копчиња е чекор кон иднината. Ако направите сè како што треба, можете да добиете кул резултат. Земајќи го предвид искуството на Apple во производството на компјутерска технологија, дефинитивно нема да има грешки. Светот многу скоро ќе види нови тастатури на пазарот и ќе ги пушти во оптек.

 

Има само еден недостаток на овој патент. Кинезите може да бидат предмет на санкции доколку на нивниот пазар понудат ефтини решенија со LED копчиња. Тоа е, само брендот Apple ќе има таква тастатура, а нејзината цена ќе биде соодветна. Remainе остане содржина само со игри одлуки сериозни тајвански брендови.

Прочитајте исто така
Translate »