Бесконтактен дозатор за сапуница - шик раствор за вашиот дом

На јавни места, при посета на продавница, бензинска пумпа или медицинска установа, можете да најдете многу корисна опрема. И по доаѓањето дома, се чувствува чудно чувство на инфериорност. Но, ситуацијата е лесна да се поправи. Паметните Кинези веќе долго време смислуваат интересни решенија и се подготвени да ни ги продадат по многу ниска цена.

 

Бесконтактен дозатор за сапуни бр. 1

 

Секоја личност се сеќава на класичната изведба на диспензерот за течен сапун од раното детство. Оваа чудо-техника беше инсталирана во кафулиња, барови, ресторани, хотели и бензински пумпи. За да добиете сапун, требаше да притиснете копче. Но, ова е технологијата од минатиот век. Благодарение на иновативниот развој, светот виде понапреден уред.

Бесконтактный дозатор мыла – шикарное решение для дома

За да ја добиете посакуваната порција сапун, не треба ништо да притискате. Доволно е да ја ставите раката под чешмата, бидејќи уредот ќе исфрли дел од течен сапун на вашата дланка. Може да се конфигурира паметен уред, на пример, да се навртува волуменот на поделениот сапун. Се напојува со 4 AAA батерии (не се вклучени). Уредот има пристапна цена од 14 долари и е погоден за лосиони и средства за дезинфекција.

Бесконтактный дозатор мыла – шикарное решение для дома

Пријатните моменти вклучуваат присуство на светло или звучни известувања за работата на уредот. Ова е многу погодно кога треба да ги надгледувате децата за миење раце. Звукот се слуша совршено дури и од затворената врата на бањата.

 

Бесконтактен дозатор за сапуни бр. 2

 

Заштедата треба да биде економична - вели популарната мудрост. И диспензерот треба да користи детергенти ретко. Очигледно, ова е токму она што кинеските технолози го мислеа, а диспензерот за безжична пена ја виде светлината. Течен сапун и вода се истураат во контејнерот, густината на пената се прилагодува и уредот е подготвен за употреба.

Бесконтактный дозатор мыла – шикарное решение для дома

Со капацитет од 250 ml - овој уред е подготвен да се натпреварува во ефикасност со сите диспензери за течен сапун (без создавање пена). Погодност на технологијата е тоа што освен што се напојува со две АА батерии, можете да го поврзете уредот со електричната мрежа. Ова решение ви овозможува и да заштедите при набавка на батерии.

 

Диспензер за сапун #3 - Xiaomi Mijia

 

А, на оние кои не веруваат во буџетската технологија со чудни имиња, може да им се понудат производи од најпопуларната марка во Кина. Бесконтактниот диспензерот за сапун на Xiaomi чини 27 долари - релативно скап. Самиот овој уред е пофункционален. Земете барем склоплив фидер за пена. Можноста за поправка дава некаква гаранција за издржливост.

Бесконтактный дозатор мыла – шикарное решение для дома

Како и кај диспензерот број 2, Xiaomi е задоволен од можноста за работа од два извори на енергија. АА батериите не се вклучени во пакетот, како и напојувањето. Но, изборот на додатоци за уредот нема да биде тешко. Во споредба со поевтините колеги, Мијаја изгледа богато и елегантно. Не е срамота да се купи таков уред како подарок за најблиските.

Прочитајте исто така
Translate »