Системски барања за игра Sniper Elite 5

Продолжението на снајперскиот стрелец Sniper Elite 5, кој обожавателите го чекаат од 2020 година, излегува на 26 мај 2022 година. Овој пат играчот ќе мора да се втурне во ерата на Втората светска војна во 2 година. Според заплетот, дејството се одвива во Франција, каде главниот лик ќе треба да се бори против нацистите заедно со францускиот отпор. Играта вклучува режим на еден играч, соработка за 1944 луѓе и PvP за странски компании во улога на германски снајперист.

Игра Sniper Elite 5 – системные требования

Снајперски елити 5 Системски барања

 

Steam сега има системски барања за играчка на персонален компјутер. И покрај ветената кул графика, барањата не се толку високи како што сите очекуваа. Минималните и препорачаните системски барања се како што следува:

 

Минимална Рекомендуемые
Оперативен систем Windows 10
процесор Intel Core i3-8100 (или еквивалент на AMD) Intel Core i5-8400 (или еквивалент на AMD)
Видео картичка DirectX12, најмалку 4 GB RAM DirectX12, најмалку 6 GB RAM
RAM меморија 8 GB 16 GB
Слободен простор на дискот 85 GB

 

Игра Sniper Elite 5 – системные требования

Како што ветивме, Sniper Elite 5 ќе биде објавен веднаш за сите платформи: PC, PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series X|S. Цената за преднарачка е 50 долари. Кога купувате клуч за лиценца, погледнете ги партнерските страници. Има можност да добиете добар попуст на денот на пуштањето на играта.

Прочитајте исто така
Translate »