Tastiera me butona LED - Patentë e re e Apple

Strangeshtë e çuditshme që kinezët nuk e kanë menduar këtë, të cilët shesin pajisje periferike të përballueshme për PC në të gjithë botën. Mbi të gjitha, miliona blerës blenë tastierë kineze me hieroglif në dyqanet online. Dhe pastaj - ata formuan afishe me gjuhën e kërkuar të hyrjes. Tastiera me butona LED është një patentë e re e Apple. Soshtë kaq e lehtë të bësh qindra sheshe të personalizueshme LED. Dhe instaloni ato në butonat e tastierës. Dhe, nëse pajisjet periferike për PC janë të dyshimta, atëherë për laptopët një zgjidhje e tillë është e paimagjinueshme të kërkohet.

 

Tastiera me butona LED - Patentë e re e Apple

 

Vetë patenta përfshin më shumë sesa ndriçimi i butonit LED. Mbështet multi-prekje, përgjigje presioni dhe reagime të prekshme. Kjo është e bukur. Imagjinoni një kompjuter portativ me të gjitha këto teknologji ose një tastierë lojrash. Tashmë tani dua të blej një vegël të tillë, ta rregulloj për vete dhe të shijoj të gjitha përfitimet e shekullit 21.

 

Клавиатура с LED кнопками – новый патент Apple

 

Siç është konceptuar nga shpikësit e Apple Corporation, secili çelës do të jetë një ekran i vogël LCD. Mund të jetë OLED, për shembull. Ose një teknologji e ngjashme. Butonat duhet të jenë transparent. Kjo do të thotë se baza e çelësave është xhami, qeramika ose safiri.

 

Kush ka nevojë për një tastierë me butona LED

 

Shtë e qartë se në segmentin e buxhetit është më e lehtë të instaloni afishe në çelësa. Por në segmentin e mesëm dhe atë premium, zgjidhja do të gjejë zbatim për vete.

 

  • Njerëzit me probleme shikimi mund t’i bëjnë letrat më të mëdha. Ose ndryshoni ngjyrën e dritës së pasme. Nga rruga, vendosja e fundit është përdorur tashmë në mënyrë aktive në të gjithë botën - tastierë me ndriçim të ndezur, për shembull.
  • Nuk ka nevojë të bëni laptopë për rajone të caktuara. Latinisht, cirilike, hieroglifë - vetë pronari vendos vetë tastierën e dëshiruar.
  • Në lojëra, ju mund të caktoni çelësat për kontroll. Deri në pikën që instaloni një fotografi që tregon funksionalitetin e butonit.
  • E njëjta gjë mund të bëhet për dizajnerët, programuesit dhe njerëzit që punojnë me fotografi dhe përmbajtje video.

 

Клавиатура с LED кнопками – новый патент Apple

 

Tastiera me butona LED është një hap drejt së ardhmes. Nëse bëni gjithçka siç duhet, mund të merrni një rezultat të ftohtë. Duke marrë parasysh përvojën e Apple në prodhimin e teknologjisë kompjuterike, padyshim që nuk do të ketë gabime. Bota shumë shpejt do të shohë tastierë të rinj në treg dhe t'i marrë ato në qarkullim.

 

Ekziston vetëm një pengesë e kësaj patente. Kinezët mund të jenë subjekt i sanksioneve nëse ofrojnë zgjidhje të lira me butonat LED në tregun e tyre. Kjo është, vetëm marka Apple do të ketë një tastierë të tillë, dhe çmimi i saj do të jetë i përshtatshëm. Do të mbetet përmbajtje vetëm me lojëra vendimet markave serioze tajvaneze.

Lexoni kështu
Translate »