Satelitët Starlink eleminojnë internetin me tela

Të gjithë ata që qeshën me idenë e Elon Musk për të vendosur një rrjet satelitor të Internetit mbi planetin Tokë së shpejti do t'i marrin fjalët e tyre prapa. Tashmë në testimin Beta, u bë e qartë se satelitët Starlink së shpejti do të eleminojnë internetin me tela. Sigurisht, teknologjitë wireless nuk do të jenë në gjendje të konkurrojnë me optikën. Por rrjetet e vjetra të bakrit do të zëvendësohen me një klikim të gishtërinjve.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

Satelitë Starlink - teknologji hapësinore e shekullit 21

 

Problemi kryesor me të gjitha kanalet satelitore është vonesa në transmetimin e paketave midis burimit dhe marrësit të sinjalit. Viasat konsiderohej lider në performancën para Starlink. Interneti satelitor mund të përshpejtohet në 100 megabit në sekondë, por me vonesa prej 590-620 milisekonda.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

Me satelitët SpaceX në orbitën e poshtme të Tokës, projekti Starlink ishte në gjendje të zvogëlojë ndjeshëm këto vonesa të fatkeqësisë së komunikimit në 33ms. Shumë ofrues të linjës fikse 3G dhe 4G nuk janë as të gatshëm të japin rezultate të tilla. Dhe këtu - satelitë hapësinorë. Lejoni shpejtësinë e Elon Musk ndërsa është i bllokuar në rreth 300 megabit në sekondë. Por përgjigjja është e mrekullueshme.

 

Cilat janë perspektivat për internetin satelitor Starlink

 

Ambiciet e Elon Musk janë mbresëlënëse. Filantropisti amerikan tashmë ka njoftuar zyrtarisht shpejtësinë e planifikuar prej 10 Gbps. Duke pasur parasysh faktin që miliarderi nuk hedh fjalë në erë, detyra do të zbatohet në të ardhmen e afërt.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

Tani për çmimin e shërbimeve. Një grup i pajisjeve për testimin e Internetit satelitor Starlink është tashmë në dispozicion për shitje. Mund të blihet në SH.B.A. dhe Kanada për 499 dollarë. Paketa përfshin një router, terminal dhe pajisje shtesë. Tarifa e pajtimit në Amerikën e Veriut është 99 $ në muaj (kanal i pakufizuar). Shërbimi është gjithashtu i disponueshëm në Angli - çmimet në paund: respektivisht 439 dhe 89.

Спутники Starlink ликвидируют проводной интернет

10 pajtimtarë tashmë marrin pjesë në testimin e Internetit satelitor Starlink. Në fakt, këta janë disa ofrues të bazuar në tokë që tashmë kanë humbur kaq shumë klientë. Dhe kjo shifër do të rritet në mënyrë eksponenciale. Shumë shpejt, në të gjithë botën, ne do të shohim oferta promovuese të ylberit nga ofruesit që premtojnë ulje për klientët e tyre. Dita nuk është larg kur palë të përdredhura dhe fibra optike do të përsërisin fatin e telefonisë fikse. Nëse çmimi është adekuat, gjithmonë do të ketë një blerës.

Lexoni kështu
Komente
Translate »