Apple mund të bëjë para

2

Analistët e Apple raportuan shitjet e telefonave inteligjentë për tremujorin e kaluar, duke i dhënë menaxhmentit dy lajme - të mira dhe të këqija. Për pajisjet e lëvizshme nga plani i deklaruar në njësi 100 milion, ishte e mundur të realizoheshin vetëm njësi 77,3 milion - 77% e figurës së synuar. Sidoqoftë, në terma monetarë, për shkak të kostos së fryrë të flamurit iPhone X, marka amerikane arriti të marrë një të ardhur rekord prej 88,3 miliardë dollarë.

Apple mund të bëjë para

Saktësisht një vit më parë, kur raporti tremujor për të njëjtën periudhë, llogaritarët raportuan fitim në 78,4 miliardë dollarë, që është 10 miliardë dollarë më pak se në vitin 2017. Duke pasur parasysh që 70% e shitjeve janë shitje të huaja.

В компании Apple умеют зарабатывать деньгиPor është shumë herët që Apple të hap shampanjë, sepse për një vit, klientët nuk janë zhvendosur nga markat me kosto të ulët në pajisjet e shtrenjta. Analistët pohojnë se përfitimi i kompanisë siguroi telefonin inteligjent iPhone X me vlerë 999 dollarë. Për sa i përket numrit të pajisjeve të shitura, dinamika po bie. Kompjuterët dhe telefonat inteligjentë MAC kanë rënë në kërkesë, siç dëshmohet nga numrat.

В компании Apple умеют зарабатывать деньгиSa i përket kategorisë së "produkteve të tjera", e cila përfshin kufje, orë, Apple TV dhe periferikësh të tjerë, përkundrazi, këtu mund të shihni një rritje të shitjeve me 36% (5,5 miliardë dollarë). Me aplikimet e Apple, marka gjithashtu arriti të fitojë 18% më shumë sesa në periudhën e mëparshme (8,5 miliardë dollarë).

Lexoni kështu
Komente
Translate »