Доналд Трамп повторно ги испраќа Американците на Месечината

2

Светската заедница беше изненадена од вестите што доаѓаат од Соединетите Држави, во кои претседателот на 45 на Америка, Доналд Трамп, одлучи повторно да ги испрати астронаутите во единствениот сателит на Земјата повторно. Во понеделникот, декември 11, шефот на Белата куќа потпиша директива со која се овластува НАСА повторно да ги испорача американските астронаути на Месечината.

Доналд Трамп повторно ги испраќа Американците на Месечината

Изјавата на претседателот беше причина за следната постапка во врска со вистинитоста на претходната експедиција, што се случи во 1972 година. На крајот на краиштата, споровите од пред 45 години досега не стивнаа. Американците инсистираат на тоа дека летале кон Месечината, но покрај аудио снимките и фотографиите со видео записи директно на површината на астронаутите, САД немаат ништо. Ниту лансирање ракета од површината на Земјата, ниту фиксирани од опремата на другите земји на лет до вештачки сателит.

Дональд Трамп снова отправляет американцев на Луну

Веројатно, Американците решија да го отстранат празнината во сопствената историја и, сопирајќи ја програмата Марсија, решија официјално да се обележат на Месечината. Експертите беа заинтересирани за прашањето за финансирање на проектот. Навистина, во Соединетите држави за која година е буџетскиот дефицит, така што не е јасно од каде ќе доаѓаат милијарди долари за да се исполни задачата поставена од претседателот.

Прочитајте исто така
коментари
Translate »