Donald Trump dërgon përsëri amerikanët në Hënë

2

Komuniteti botëror u befasua nga lajmet që vinin nga Shtetet e Bashkuara, në të cilat presidenti 45 i Amerikës, Donald Trump, vendosi të dërgojë përsëri astronautët në satelitin e vetëm Tokë. Të hënën, dhjetor 11, kreu i Shtëpisë së Bardhë nënshkroi një direktivë që autorizonte NASA të rivendoste astronautët amerikanë në Hënë.

Donald Trump dërgon përsëri amerikanët në Hënë

Deklarata e presidentit ishte arsyeja e procedurës tjetër në lidhje me vërtetësinë e ekspeditës së mëparshme, e cila u zhvillua në vitin 1972. Në fund të fundit, mosmarrëveshjet e 45 vjet më parë nuk kanë mbijetuar deri më tani. Amerikanët këmbëngulin që ata fluturuan në Hënë, por përveç regjistrimeve audio dhe fotove me regjistrime video direkt në sipërfaqen e astronautëve, Shtetet e Bashkuara nuk kanë asgjë. As lëshimi i një rakete nga sipërfaqja e Tokës, dhe as i fiksuar nga pajisjet e vendeve të tjera të fluturimit në një satelit artificial.

Дональд Трамп снова отправляет американцев на Луну

Ndoshta, amerikanët vendosën të eleminojnë hendekun në historinë e tyre dhe, duke frenuar programin Martian, vendosën të shënojnë zyrtarisht në Hënë. Ekspertët ishin të interesuar në çështjen e financimit të projektit. Në të vërtetë, në Shtetet e Bashkuara, cili vit është deficiti buxhetor, kështu që nuk është e qartë se nga do të vijnë miliarda dollarë për të përmbushur detyrën e caktuar nga presidenti.

Lexoni kështu
Komente
Translate »