LG DualUp - Монитор со сооднос 16:18

Сосема нов формат на монитори на пазарот на компјутерска опрема предложи јужнокорејската компанија LG. DualUp 28MQ780 со сооднос 16:18 наликува на 2 конвенционални монитори наредени еден над друг. Решението е комплетирано со држачот Ergo, кој обезбедува повеќе слободен простор на работната површина.

 

Монитор LG DualUp - не сте слушнале за ротирачки екрани на монитори

 

Не е факт дека новитетот ќе го разнесе пазарот, бидејќи сличен вертикален екран може да се добие со монитор со ротационен дисплеј. Згора на тоа, неговата цена ќе биде многу пониска од онаа на LG DualUp. Навистина, во Јужна Кореја, вообичаено е да се стави многу висока цена на сите нови артикли.

LG DualUp – монитор с соотношением сторон 16:18

Моделот LG DualUp (28MQ780) има дијагонала од 27.6 инчи. Визуелно, земајќи ја предвид вертикалната положба и соодносот, новиот производ е претставен како аналог на два монитори од 21.5 инчи. Резолуцијата е 2650x2880 точки на инч. Пријатните моменти вклучуваат:

 

  • Максимална осветленост 300 nits.
  • Контраст 1000: 1.
  • Покриеност на простор во боја DCI-P3 98%.
  • Длабочината на бојата е 1 милијарда нијанси.

LG DualUp – монитор с соотношением сторон 16:18

 

LG DualUp (28MQ780) - примамлива понуда за креативни луѓе

 

LG DualUp мониторот е наменет за професионалци во областа на обработка на слики и видео. Дефинитивно, ваквото дизајнерско решение ќе чини над 500 долари. Дополнително, нема изјави за стапката на освежување на екранот, поддршката за HDR и другите карактеристики кои се одговорни за квалитетот на пренос на статични и динамички слики.

LG DualUp – монитор с соотношением сторон 16:18

Но, како што велат, за секој производ секогаш ќе има купувач. За оние кои сакаат да купат монитор со вертикален екран, препорачуваме да се запознаете со решението на тајванскиот бренд MSI Optix MAG274R... Има слични спецификации, вртлив екран и неверојатно ниска цена.

Прочитајте исто така
Translate »