Софтверот Spotify ја подобрува функционалноста

Интересна слика од екранот на Бета верзијата на апликацијата Spotify се појави на Интернет. Постои можност програмата Spotify да ја подобрува функционалноста. Theе се појави услуга во поставките за пребарување музика во личните библиотеки ако нема врска со базата на податоци на апликацијата.

 

Што е Spotify и зошто ви е потребно

 

Spotify е услуга што ви овозможува легално да слушате музика преку Интернет. Главната карактеристика на програмата е нејзините алгоритми за работа. Доволно е да слушате неколку песни за услугата автоматски да се прилагоди на музичкиот вкус на слушателот. На крајот од репродукцијата на плејлистата, самата програма ќе најде нова музика и ќе понуди да ја слушате. Според прегледите на корисниците, 99% од апликацијата го „погодува“ интересот на сопственикот.

 

Программа Spotify улучшает функционал

 

Исто така, засекогаш можете да заборавите на преземањето музички колекции од торенти. Самата услуга собира мешавини од најпопуларните песни на ден, недела, месец, година. Можете да сортирате музика според различни критериуми.

 

Треба да платите за да го користите Spotify. Или поточно, претплатете се на одреден период на употреба. Цената на услугата е различна за секоја земја. Кој ја пишува цената е непознат. Бидејќи во некои богати земји цената на Spotify е ефтина. И во сиромашните земји (во ист долар) треба да платите 5-10 пати повеќе.

 

Се разбира, не мора да плаќате ништо бесплатно користејќи го Spotify. Но, мора да се трпиш рекламирање, забрана за преземање музика на вашиот сопствен простор. И, исто така, неколку непријатности во врска со квалитетот и неограниченото вклучување на патеката.

 

Софтверот Spotify ја подобрува функционалноста

 

Всушност, програмерите требаше да воведат подобрена функционалност подолго време. На крајот на краиштата, програмата е платена и услугата мора да биде на соодветно ниво. Бета верзијата додаде можност за слушање музика офлајн. За да го направите ова, во програмата ќе се појави скенер, кој ќе бара песни во меморијата за паметни телефони во сите каталози. Грубо, оваа функционалност наликува на услугата „офлајн микс“ на YouTube.

 

Программа Spotify улучшает функционал

 

Иако апликацијата бара пари, на корисниците им го олеснува животот многу. Природно за оние кои им даваат предност на нови производи, наместо да ги „тријат“ старите патеки до дупки.

Прочитајте исто така
коментари
Translate »