Rezulton se blerja e një ekskavatori për biznes është një ide e shkëlqyer.

Biznesi i ndërtimit është një gjë interesante. Duke zhvilluar ndonjë drejtim, shumë biznesmenë as që vërejnë të ardhura ndihmëse. Një pronar i njohur i një sharrash, i cili bënte dyer të brendshme, zbuloi një të ardhur të re dhe shumë fitimprurëse. Rezulton se tallashja, e cila nxirrej në kilogramë për skrap, mund të paketohet dhe shitet. Dhe nëse këto janë tallash pemësh frutore, atëherë çmimi për to është shumë i lartë.

Ekipet e ndërtimit që ndërtojnë ndërtesa nga e para me siguri do të marrin të ardhura shtesë nëse ka pajisje speciale. Mjaft blej ekskavatorpër të rritur shpejtësinë e gërmimit. Dhe të ardhurat financiare të lidhura do të jenë përdorimi i brendshëm i pajisjeve speciale. Për shembull, gërmimi i gropave për pishina ose ngarkimi dhe shkarkimi i punës në kantieret e ndërtimit.

купить экскаватор для бизнеса – это отличная идея

Blerja e një ekskavatori - e lehtë për t'u thënë, e vështirë për t'u bërë

 

Sigurisht, çmimi i pajisjeve speciale është mjaft i lartë. Dhe duke pasur parasysh karakteristikat teknike të ekskavatorit, edhe i gjithë ekipi i ndërtimit, në total, mund të mos ketë financa të mjaftueshme. Por ka një treg dytësor ku gjithmonë mund të marrësh një ekskavator me një kosto të përshtatshme. Në fund të fundit, çmimi është i lidhur pazgjidhshmërisht me aftësitë e pajisjeve speciale:

 

  • Dimensionet dhe pesha e përgjithshme e ekskavatorit. Sa më shumë, aq më e fuqishme është teknika. Në tregun sekondar, çmimi i një ekskavatori të madh mund të jetë më i ulët se një i vogël. Në fund të fundit, ai gjithashtu merr parasysh burimin e nyjeve ekzistuese dhe koston e tyre gjatë riparimit ose mirëmbajtjes.
  • Matësi i gjurmës dhe lloji i shasisë. Ju mund të blini një ekskavator me rrota ose shina. Ka struktura të palëvizshme që kërkojnë një platformë.
  • Lloji i pajisjeve speciale. Gërmuesit janë ngarkues tokësorë, për trajtimin ose gërmimin e kanaleve.
  • Vëllimi i kovës dhe mundësia e zëvendësimit të saj.
  • Pajisjet dhe funksionaliteti i ekskavatorit. Ky është një grup pajisjesh dhe mekanizmash që rrisin efikasitetin e pajisjeve speciale.

купить экскаватор для бизнеса – это отличная идея

Nevojitet një ekskavator, por cili është më mirë të zgjidhni

 

Pasi të vendosë për karakteristikat teknike, blerësi me siguri do të jetë në mëdyshje nga zgjedhja e prodhuesit të pajisjeve speciale. Në treg ka dhjetëra marka evropiane, amerikane dhe aziatike që pretendojnë se ekskavatori i tyre është më i miri. Këtu është më mirë të përqendrohemi në komoditetin e shërbimit dhe disponueshmërinë e pjesëve rezervë. Në fund të fundit, një ekskavator, në fakt, është një automjet me funksionalitet të shtuar. Shumë komponentë mekanikë, hidraulikë dhe pneumatikë janë të prirur të konsumohen. Prandaj, është e rëndësishme të kuptohet se sa shpejt dhe me kosto minimale financiare do të jetë e mundur kthimi i pajisjeve speciale në shërbim.

 

  • Është më mirë t'u jepet përparësi atyre markave që përfaqësohen zyrtarisht në vend. Dhe akoma më mirë, nëse zyra ose depoja e kompanisë është e pranishme në qytetin e vendbanimit. Së pari, pjesët rezervë të veshjes së shpejtë me siguri do të jenë në magazinë. Së dyti, gjithmonë mund të porosisni njësi të reja për modelin ekzistues të ekskavatorit.
  • Duke bërë një përparim teknologjik, disa prodhues po braktisin komponentët mekanikë në favor të elektronikës. Kjo eshte fantastike. Vetëm mirëmbajtja e pajisjeve elektrike komplekse kërkon aftësi ose përvojë. Kjo pikë duhet të merret parasysh nëse pronari i ekskavatorit planifikon, për shembull, të kryejë në mënyrë të pavarur mirëmbajtjen e pajisjeve.

купить экскаватор для бизнеса – это отличная идея

Blerësit shpesh shikojnë vitin e prodhimit të ekskavatorit, duke bërë një zgjedhje në favor të pajisjeve speciale "të freskëta". Ky është gabimi kryesor. Në tregun sekondar, pajisjet speciale mjaft të vjetra në gjendje perfekte janë më të zakonshme. Është e lehtë për tu mirëmbajtur dhe me siguri do të zgjasë edhe disa dekada të tjera. Kur zgjidhni, është më mirë të shikoni gjendjen teknike. Shumë ekskavatorë madje mund të gjykojnë performancën e një makine vetëm nga fotografitë. Prandaj, nuk do të jetë e tepërt të merrni me vete një ekspert të tillë kur shkoni për një blerje që është fitimprurëse për biznesin tuaj.

Lexoni kështu
Translate »