Xbox Серија S или Серија X - што е подобро

Sony, со својот PlayStation, не се обидува да ги категоризира купувачите. Секој сигурно знае дека истиот Sony PlayStation 5 може да се снабдува со диск или без него. Но, со Мајкрософт сè е поинаку. Купувачите постојано се загрижени за само едно прашање - што е подобро да купат Xbox Серија S или Серија X. Откако објави 2 конзоли на пазарот, производителот јасно постави граница меѓу купувачите. Се чини дека сè е решено - подобра е скапа конзола. Но, не е факт.

Xbox Series S или Series X – что лучше

Xbox Series S или Series X - сличности и разлики

 

Архитектурата на двете конзоли е идентична - тие ја користат платформата Зен 2 од AMD. Но, во однос на компјутерските процесори и RAM меморијата со ROM, постои разлика. Разликата најлесно може да се види во синтетичките тестови. Во операциите со подвижна точка, Серија S демонстрира 4 TFLOPS, додека Серија X демонстрира 12 TFLOPS. Тоа е, перформансите (теоретски) на поскапа сет-топ-кутија се повисоки.

Xbox Series S или Series X – что лучше

Серијата X има 16 GB RAM и 1TB SSD ROM-от. Буџетската конзола доаѓа со 10 GB RAM и 512 GB SSD модул. Подобро е да не се фокусираме на овие индикатори. Ако сакате, волуменот на двата типа на меморија секогаш може да се зголеми. Акцентот овде е подобар на ефективните игри перформанси. И се сведува на моќта на процесорот, што не може да се подобри.

 

На разликата, можете да го додадете присуството на Blu-Ray диск во скапата серија Microsoft X X. Тука не е ефтино, како и дисковите за тоа. Овој факт треба да се разгледа пред да се купи. На крајот на краиштата, за некој е скапо да купува дискови, додека за друг корисник е проблематично да презема игри поради неквалитетен Интернет канал.

Xbox Series S или Series X – что лучше

Конекторите се идентични. Постојат 3 USB 3.0 порти, свеж HDMI 2.1 и гигабитен RJ-45 конектор за поврзување на Интернет. Игрите за игри на конзолите се исто така идентични. Вработениот во буџетот има бела играчка игра, додека серијата S има црна. Најдобриот момент тука е непроменливоста на контролорот, како во XBOX One. Одлично е што производителот не ја смени референтната верзија.

 

Видео дисплеј - Xbox Серија S наспроти Серија X

 

Можеби се чини дека Мајкрософт намерно додели скапа сет-топ-кутија со 4К видео поддршка и го остави државниот службеник на ниво на 2К. Ова не е вистина. Поради пониските перформанси, Xbox Series S при високи резолуции нема да може да ја игра играта во нормални стапки на рамки. И ти пречи, за повеќето 4K телевизори, Резолуцијата од 2К не е критична. Дури и во FullHD, сликата ќе изгледа одлично.

Xbox Series S или Series X – что лучше

На убава забелешка, обете конзоли поддржуваат Ray Tracing. На почетокот, гејмерите негативно ја поздравија оваа технологија. Но, на крајот на 2020 година, по малку измени, стана јасно дека технологијата навистина го направи осветлувањето пореално. И ова сè уште не е крајниот резултат. Оваа технологија има долга и светла иднина.

 

Xbox Серија S или Серија X - што е подобро

 

Подобро да се купи Xbox Series S. Причината е едноставна - при креирање игри, програмерите се соочија со еден проблем. За секоја конзола, треба да ја прилагодите играчката. За процесорот, меморијата, излезот на видеото на екранот. Всушност, мора да создадете 2 различни игри. И ова е трошок за време и пари. Затоа, повеќето од развивачите направија избор во корист на буџетскиот сет-топ бокс Мајкрософт Серија С. Бидејќи токму овие модели беа најмногу продадени.

Xbox Series S или Series X – что лучше

И што се случува понатаму - има многу игри на пазарот за Серија S и малку за стрмните Microsoft Series X. Соодветно на тоа, fanубител на игри со конзоли купува буџетска конзола. Така, мотивирање на програмерите да продолжат да создаваат игри за Xbox Series S. И овој маѓепсан круг не може да се прекине. Мислите дека е подобро - Xbox Series S или Series X, верувајте ми - државниот службеник е попрактичен. Едноставно, има многу пати покул кул модерни игри за тоа.

Xbox Series S или Series X – что лучше

Патем, аплауз и благодарност може да се испрати до „Мајкрософт“, кој со оваа поделба во категории, едноставно ја откажа целата заработка од премиум конзолите до самата себе. Само финансиски субвенции за програмери можат да помогнат да се поправи ситуацијата. Но, Мајкрософт веројатно нема да го направи овој чекор.

Прочитајте исто така
влажна пичка убаво изгледа дилетантен мила ужива во оралните игри дава голем удар.
xxx азиски жешко природно тело camgirl закачка пичка.
xxx аматер евра е срање.
Translate »