Oumuamua - asteroid ose anije kozmike

Një objekt gjigant në formë puro që bëri një manovër të çuditshme pranë Diellit të sistemit tonë shkaktoi shumë zhurmë tek astronomët e planetit tonë. Shkencëtarët menjëherë i dhanë emrin Oumuamua. Vërtetë, askush nuk mori përsipër të deklaronte me besueshmëri se çfarë lloj objekti ishte. Logjikisht, një asteroid. Përndryshe, anija kozmike do të kishte vizituar një garë inteligjente. Sipas trajektores së lëvizjes dhe shpejtësisë - një kryqëzor ndëryjor që nuk pa një qytetërim të zhvilluar në sistemin diellor.

 

Oumuamua - asteroid ose anije kozmike

 

Zyrtarisht tashmë është bërë e ditur se bëhet fjalë për një asteroid. Sipas astronomëve, mungesa e një "bishti" të asteroidit dhe manovrimi shpjegohen nga struktura e objektit. Hidrogjeni i ngrirë, kur iu afrua Diellit, u shkri dhe shërbeu si një motor gazi për asteroidin.

 

Duke pasur parasysh shpejtësinë e afrimit me sistemin tonë dhe gravitetin e Diellit, trajektorja e lëvizjes është mjaft e kuptueshme. Plus, për shkak të fluturimit të një trupi qiellor me masë të madhe, është e mundur të shpjegohet shfaqja e përshpejtimit të asteroidit Oumuamua në fazën e largimit nga Sistemi ynë.

Oumuamua – астероид или космический корабль

E gjithë kjo është vetëm supozime të shkencëtarëve. Ose një gënjeshtër për të mirën e qytetërimit tonë. Meqenëse nuk ka asnjë foto të vetme të objektit të marrë nga satelitët, për shembull, në rangun e valëve të radios ose analizës spektrale. Siç sigurojnë astronomët, ata thjesht harruan ta bënin atë. Dhe sigurisht që ne i besojmë. Definitivisht, të gjitha të dhënat janë marrë nga Oumuamua. Dhe, me siguri më të madhe, mund të supozojmë se ishte një objekt i kontrolluar.

 

Po, dhe në lidhje me teorinë e ngrohjes së hidrogjenit të ngrirë. A binte në sy vetëm në pjesën e bishtit. Nëse hunda ka qenë në rrezatim diellor më herët, kjo do të thotë se lëshimi i gazit duhet të ketë provokuar ngadalësim ose një ndryshim në trajektoren e objektit. Por kjo nuk ndodhi. Natyrisht, ata po fshehin diçka nga ne.

Lexoni kështu
Translate »