Делфинот е паметен цицач

Научниците од Австралија успеаја да откријат уште еден факт за нашите помали браќа. Делфинот е паметен цицач, велат истражувачите. И има причини. Австралијците се подготвени да дадат доказ дека делфинот ги обучувал своите вродени во дивината.

Делфинот е паметен цицач

Излезе дека во 2011, научниците видоа жител на океанот во близина на брегот на Австралија, кој „одеше“ на нејзината опашка. Повеќе во пакетот не се осмели да го повтори трикот. Неколку години подоцна, научниците откриле дека уште девет делфини совладале одење на опашката.

Според експертите, делфинот го научил трикот на делфинариумот, каде што бил подложен на тринеделен третман.

Дельфин – это умное млекопитающееДелфинот е паметен цицач кој брзо сфаќа сè што лета. Во случај на жител на австралиските води, на делфинот очигледно му се допадна фокусот во текот на фазата на третман. И цицачот им покажуваше одење на водата на своите роднини.

Според експертите, ваквите трикови им помагаат на делфините да се прилагодат на околината. Луѓето го споделуваат истото искуство со своите деца, давајќи им го на училиштата и универзитетите. Очигледно, за делфините, ваквото однесување е еден од чекорите во природната селекција. На крајот на краиштата, преживувањето во 21 век станува сè потешко не само за луѓето.

Прочитајте исто така
влажна пичка убаво изгледа дилетантен мила ужива во оралните игри дава голем удар.
xxx азиски жешко природно тело camgirl закачка пичка.
xxx аматер евра е срање.
Translate »