Купувањето имот во Марбела е одлична инвестиција

Коста дел Сол не е само една од популарните туристички дестинации, туку и одлична опција за инвестирање во недвижнини. Купувањето куќа овде може да донесе добар принос на долг рок. И овој град во Андалузија е одличен за живеење. Затоа, можете да размислите за купување имот за лична употреба.

Ќе биде можно да склучите навистина профитабилен договор доколку побарате помош од професионалци во нивната област. Ако ви треба имот во Мермер, на веб-страницата solomarbellarealty.com/en/ можете да ги најдете најдобрите зделки.

Причини за купување имот во Шпанија

Можност за профитабилно инвестирање пари и организирање навистина удобен живот - ова се двете главни причини за купување дом во Коста дел Сол, една од најубавите крајбрежни области на целиот Медитеран.

Купувањето во смисла на инвестиции во недвижен имот има две предности. Куќите ги бараат туристите и работниците кои сезонски се вселуваат во топлата сезона. Како резултат на тоа, секогаш има доволно станари, а киријата постојано расте. Исто така, за разлика од некои градови во Андалузија, Марбела може да се пофали со растечки пазар на недвижности, и во однос на зделките и во однос на цените.

Вреди да се забележи и даночниот режим. Не е толку профитабилен како, на пример, во Канарите, но сепак е поатрактивен во споредба со најпознатите шпански градови како Мадрид, Барселона, Валенсија.

Други придобивки од купување имот во Марбела вклучуваат:

  • можност за удобно живеење во текот на целата година во туристичката област;

  • да имате сопствено домување на брегот на Медитеранот (може да живеете овде за време на вашиот одмор или да издавате станови);

  • чудесна клима - Марбела има просечно 330 сончеви денови годишно со просечна температура од 17º.

Клиентите можат да најдат одлична опција за имот во туристичка област и да решат три проблеми одеднаш: да организираат пасивни приходи, да заштедат на годишни одмори или да добијат удобно сместување за постојан престој.

Купување и продавање на луксузни недвижности со SOLO Marbella Realty

Купувањето дом во Марбела е потенцијално профитабилна инвестиција. Под еден услов: треба да го направите вистинскиот договор. Специјалисти SOLO Marbella Realty ќе ви помогне да купите совршен имот по фер цена и на одлична локација.

SOLO Marbella Realty нуди услуги на адвокати, сметководители, даночни советници и високо квалификувани агенти за недвижности. Менаџерите го придружуваат клиентот во сите фази на инвестирање, од наоѓање дом до преговори, од вистинското купување до исполнување на даночните обврски.

Транспарентноста на сите процеси е карактеристика на работата на компанијата. Клиентите знаат и разбираат како напредува решението на нивното прашање во секоја фаза. Дополнително, се спроведуваат студиски патувања за да се олесни одлуката за купување имот во Марбела.

Компанијата работи со секундарниот и примарниот пазар, имаме голема партнерска база, соработуваме со сите крајбрежни програмери. Базата на податоци содржи повеќе од 30 илјади објекти на недвижен имот. Ова значи дека контактирањето со SOLO Marbella Realty гарантира избор на опција која ги исполнува сите барања.

Прочитајте исто така
Translate »