Што е заедничко на Tesla Model S Plaid со PlayStation 5

Се чини - автомобил и конзола за игри - што може да има заедничко со Tesla Model S Plaid со PlayStation 5. Но, постојат сличности. Технолозите на „Тесла“ на компјутерот на автомобилот му дадоа неверојатна моќ. Која е поентата да трошите пари на PlayStation 5 ако можете да купите автомобил со вклучена конзола за игри.

 

Tesla Model S Plaid - автомобил на иднината

 

Наведените технички карактеристики се за возачи. Резервата на енергија е 625 км, забрзување до стотици за 2 секунди. Електричен мотор, суспензија, карактеристики на возење. Во контекст на ИТ технологиите, прилично различни можности привлекуваат внимание. Внатрешниот компјутер на автомобилот Tesla Model S Plaid има изведба од 10 терафлопи. Да, истата моќност може да ја испорача и конзолата за игри Sony PlayStation 5.

Что общего у Tesla Model S Plaid с PlayStation 5

Внатрешниот компјутер е изграден на чип AMD Navi 23. Тој ја користи архитектурата RDNA 2 со 2048 процесори за поток. Сите тие работат на иста фреквенција - 2.44 GHz. Всушност, ако го поврзете системот за автомобили на Интернет, можете безбедно да минирате биткоин.

Но, Тесла нуди нешто поинтересно. Имено - игри на екранот на компјутерот. Фотографија од ентериерот на Tesla Model S Plaid протече во мрежата. На екранот јасно е прикажана играта The Witcher 3. Патем, нова cyberpunk 2077 компјутерот исто така ќе се повлече. Само вие нема да можете да играте додека возите со вклучен автоматски пилот. Игрите започнуваат кога е вклучен режимот на рачна сопирачка. Но, ова е компјутер - сите брави може да се заобиколат, ако сакате.

Прочитајте исто така
влажна пичка убаво изгледа дилетантен мила ужива во оралните игри дава голем удар.
xxx азиски жешко природно тело camgirl закачка пичка.
xxx аматер евра е срање.
Translate »