Si të lidhni iPhone me MacBook: mënyra të ndryshme për të sinkronizuar

Si të lidhni iPhone me MacBook: mënyra të ndryshme për të sinkronizuar

Në botën e sotme, ku pajisjet dixhitale janë bërë pjesë integrale e jetës sonë të përditshme, është e rëndësishme të dimë se si t'i lidhim ato në mënyrë efektive së bashku. Një nga kombinimet më të zakonshme është iPhone dhe MacBook. Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim në mënyrat e ndryshme për të lidhur një iPhone me një MacBook dhe do të vlerësojmë avantazhet dhe disavantazhet e secilës.

Këtu janë 3 mënyra lidhni iPhone me MacBook:

Lidhje Wi-Fi

Wi-Fi me valë ofron një mënyrë të përshtatshme për të lidhur iPhone dhe MacBook tuaj pa pasur nevojë për kabllo fizike.

 

Procedura:

 1. Sigurohuni që të dyja pajisjet të jenë të lidhura me të njëjtin rrjet Wi-Fi.
 2. Aktivizo Wi-Fi në të dyja pajisjet.
 3. Në një MacBook, hapni Preferencat e Sistemit > Ndarja > Ndarja e skedarëve.
 4. Zgjidhni Wi-Fi Sharing dhe zgjidhni dosjet ose skedarët që dëshironi të ndani.
 5. Në iPhone, hapni aplikacionin Files dhe zgjidhni Shfleto > Ndarja e skedarëve. Tani do të shihni dosjet e disponueshme nga MacBook.

 

Avantazhet dhe disavantazhet:

Përfitimet:

 • Lehtësia e përdorimit pa tela.
 • Aftësia për të shkëmbyer skedarë në kohë reale.
 • Nuk kërkohet pajisje shtesë.

 

Disavantazhet:

 • Shpejtësia e kufizuar e transferimit të të dhënave në krahasim me USB.
 • Varësia nga një lidhje e qëndrueshme Wi-Fi.

 

Lidhja përmes iCloud

iCloud është shërbimi cloud i Apple që ju lejon të sinkronizoni të dhënat tuaja nëpër pajisje të shumta, duke përfshirë iPhone dhe MacBook.

 

Procedura:

 1. Sigurohuni që iCloud të jetë i aktivizuar në të dyja pajisjet.
 2. Konfiguro të njëjtat llogari iCloud në iPhone dhe MacBook.
 3. Zgjidhni llojin e të dhënave (kontaktet, kalendarët, fotot, etj.) që dëshironi të sinkronizoni nëpërmjet iCloud.

 

Avantazhet dhe disavantazhet:

Përfitimet:

 • Sinkronizimi automatik i të dhënave midis pajisjeve.
 • Komoditeti dhe aksesueshmëria - të dhënat janë të disponueshme nga kudo me një lidhje interneti.
 • Mundësia e kopjimit të të dhënave.

 

Disavantazhet:

 • Sasi e kufizuar e hapësirës së lirë në iCloud.
 • Varësia e lidhjes në internet.
 • Aftësi e kufizuar për të sinkronizuar disa lloje të dhënash.

 

Sinkronizimi i pajisjeve përmes USB

Sinkronizimi USB është mënyra klasike për të komunikuar midis një iPhone dhe një MacBook duke përdorur një kabllo fizike.

 

Procedura:

 1. Lidheni iPhone tuaj me MacBook tuaj me një kabllo Lightning në USB.
 2. Nëse është e nevojshme, zhbllokoni iPhone tuaj dhe lejoni MacBook-in tuaj të aksesojë pajisjen.
 3. Në një MacBook, hapni aplikacionin Finder, ku do të shihni pajisjen e lidhur iPhone.
 4. Zgjidhni llojet e të dhënave që dëshironi të sinkronizoni (muzikë, foto, aplikacione, etj.).

 

Avantazhet dhe disavantazhet:

Përfitimet:

 • Shkalla e lartë e transferimit të të dhënave.
 • Aftësia për të kopjuar dhe rivendosur të dhënat.
 • Pavarësia nga lidhja në internet.

 

Disavantazhet:

 • Nevoja për një kabllo fizike për t'u lidhur.
 • Mund të ketë bezdi kur lëvizni pajisjet gjatë sinkronizimit.

 

Mënyra se si zgjidhni të lidhni iPhone tuaj me MacBook-in tuaj varet nga preferencat tuaja personale dhe situatat në të cilat planifikoni të përdorni sinkronizimin. Metodat me valë janë të përshtatshme për përdorim të përditshëm, ndërsa një lidhje USB mund të preferohet kur kërkohet transferim i shpejtë i sasive të mëdha të të dhënave. Mund të përfitoni nga iCloud nëse sinkronizimi automatik dhe disponueshmëria e të dhënave nga pajisje të ndryshme është e rëndësishme.

 

Lexoni kështu
Translate »