Top Gun: Maverick / Top Gun: Maverick (2022)

Filmi i parë Top Gun, i publikuar në vitin 1986, la përshtypje te shikuesi. Betejat ajrore në aeroplanë dhe një pjesë e madhe e humorit e bënë filmin një sukses në arkë. Konsiderohej si sjellje e mirë nëse Top Gun i parë ishte në bibliotekën e videove të pronarit të VCR. Filmi i dytë, Top Gun: Maverick / Top Gun: Maverick (2022), përsëriti suksesin e të parit. Kjo mund të shihet në vlerësimet e arkës dhe IMDb. Nuk ka dëshirë për të shtuar një film në bibliotekën e videove. Sepse ka shumë nuanca.

Топ Ган: Мэверик / Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick (2022) - Tom Cruise u tërhoq në TOP

 

Po, këtu është e pamohueshme merita e personazhit kryesor, Pete Mitchell, me nofkën Maverick (Tom Cruise). Aktori bëri një punë të shkëlqyer. Ashtu si ai në Mission: Impossible, Oblivion ose Edge of Tomorrow. Me një fjalë profesionale. Çdo skenë me të është perfekte. Ju shikoni - ju besoni, si Stanislavsky. Është turp që anëtarët e tjerë të kastit nuk mund të performonin aq mirë sa personazhi kryesor.

 

Një moment i këndshëm në film është mungesa e plotë e "trendit të modës së Perëndimit". Jo, e ashtuquajtura tolerancë, ku ka skena nga LGBT. Në Top Gun: Maverick, burrat i duan gratë dhe gratë i duan burrat. Dhe kjo është e mrekullueshme. Është e qartë se filmi nuk është për t'u parë një herë. Dhe e bërë, si Top Gun e parë për shekuj.

Топ Ган: Мэверик / Top Gun: Maverick (2022)

Nuk ka rusofobi dhe paragjykim ndaj vendeve të botës së tretë. Në përgjithësi, në film, përveç Shteteve të Bashkuara, nuk përmenden emrat e shteteve të tjera. Falë kësaj, Top Gun: Maverick (2022) garantohet të lejohet të shikohet në të gjitha vendet e botës. Sigurisht, ka një nëntekst në formën:

 

  • Avion i gjeneratës së 5-të. Ne e kuptojmë plotësisht se në çfarë drejtimi kjo aluzion.
  • Vend lindor me një program bërthamor. Përsëri, gjithçka është e qartë menjëherë.

 

Për shkak të mungesës së sfondit politik, diskriminimit racor dhe homofobisë, filmi doli të ishte shumë interesant. Xhirimet e fluturimeve në avionë ushtarakë dhe luftimet e qenve duken veçanërisht të lezetshme. Vërtet regjisori arriti të përcjellë atmosferën e plotë. Kjo nuk do të thotë se filmi Top Gun: Maverick shihet me një frymë. Por të gjitha skenat ku ka aeroplanë në ajër janë shumë emocionuese.

Топ Ган: Мэверик / Top Gun: Maverick (2022)

Pse Top Gun: Maverick nuk do të përsërisë suksesin e Top Gun 1

 

Top Gun-i i parë lidhet me “Akademinë e Policisë”. Në fund të fundit, shumica e skenave që kujton shikuesi janë shaka dhe humor i mirë amerikan. Momentet e rënda janë zbehur prej kohësh nga kujtesa. Dhe Top Gun: Maverick është më shumë një film aksion me dramë. Pa humor. Dhe fotografia, përveç fluturimit në aeroplan, të ngjall mërzi. Madje ka momente me muhabet të gjatë që duan vetëm t'i kthejnë prapa. Meqë ra fjala, filmi është 2 orë. Dhe nëse hiqni muhabetin shtesë për asgjë, atëherë mund të përshtateni lehtësisht në 1.5 orë. Dhe akoma më pak.

Топ Ган: Мэверик / Top Gun: Maverick (2022)

Plus, ata e prishën shumë komplotin. Sidomos me rrëmbimin e një avioni ushtarak armik. Në rrjetet sociale ky moment diskutohet ashpër nga publiku. Kjo nuk është e mundur për asnjë vend. Por, nëse ju kujtohet "Fast and the Furious" më i fundit, atëherë në Top Gun: Maverick është ende disi e besueshme.

Топ Ган: Мэверик / Top Gun: Maverick (2022)

Në përgjithësi, Top Gun: Maverick është i mirë. Një gjë që duhet parë për të gjithë fansat e Tom Cruise. Epo, fansat e Top Gun-it të parë. Të paktën për luftime ajrore. Ata janë jorealisht të lezetshëm dhe emocionues. Shihet se studioja nuk ishte e pangopur për xhirime. Me një buxhet prej 170 milionë dollarësh, tarifat në mbarë botën tashmë kanë kaluar 1.5 miliardë dollarë. Në 2 javë shfaqje, në Shtetet e Bashkuara, filmi grumbulloi 662 milionë, duke mposhtur "Titanik" (659 milionë). Dhe ky tashmë është një tregues i rëndësisë së filmit në arkë.

Lexoni kështu
Translate »