Laptop utawa PC (komputer): pro lan kontra

Duwe pilihan: laptop utawa PC? Aja sampah wektu - sawise maca artikel, sampeyan bakal langsung milih apa sing bakal dituku.

 

Laptop utawa PC: tangan liya

 

Ing konteks, peralatan sing digunakake utawa anyar, saka toko - pilih panuku. Bedo mung ing rega. Lan penting - laptop utawa komputer BU bakal regane kaping 2-3 luwih murah tinimbang sing anyar. Nanging ana kemungkinan 50% kegagalan. Keti babar pisan bakul bakalan bakal nimbulaké ndandani peralatan kanthi biaya dhewe. Mula, mupangat kasebut katon semaput.

 

Ноутбук или ПК (компьютер): плюсы и минусы

Notebook: mupangat

 

  1. Mobilitas. Ukuran lan bobot cilik, anané tampilan, pamicara nganggo mikropon lan piranti input (touchpad, keyboard), daya otonom lan aksesibilitas jaringan nirkabel. Laptop kasebut cocog kanggo wong bisnis sing kudu terus-terusan pindhah ing antarane omah lan pakaryan. Taman, kafe, kantor, perjalanan bisnis - komputer seluler bakal dadi asisten sing ora pati penting. Ing omah, laptop ora njupuk papan ing meja. Keti kabel lengkap supaya sampeyan bisa mindhah peralatan ing saubenging omah. Kanggo wong tuwa, laptop minangka solusi sing sampurna.
  2. Fungsi. Laptop teka karo driver lan piranti lunak, lan asring nganggo sistem operasi Windows. Tombol sing diproses - lan kabeh sing dibutuhake ing desktop. Ngarsane output USB lan video, nduwe fungsi piranti seluler. Gampang kanggo nyambung monitor utawa TV, keyboard eksternal, mouse, printer, scanner, fax. Laptop, yen pengin, dadi router sing bisa nyebarake Internet liwat Wi-Fi.

Ноутбук или ПК (компьютер): плюсы и минусы

Cathetan: kerugian

 

  1. Rintangan nyandhang ora cukup. Laptop kasebut gampang dirusak: gulung, remuk, omben-omben sing cair. Baterei, kanthi panggunaan sing ora bener, nyandhang taun kepungkur, kelangan kapasitas. Sistem pendingin sing dibangun ora sampurna - sawise ngempalaken bledug liwat bolongan ventilasi, laptop overheats, bisa uga diobong.
  2. Kompatibilitas sithik kanggo modernisasi. Sijine drive SSD sing cerdas lan tambahake RAM - iki kepiye IT menehi saran nyepetake laptop. Nanging sawise taun-taun operasi 3-4, pitakon bakal muncul kanggo prosesor nganggo kertu video, sing disedhiyakake kanthi rapet menyang motherboard piranti seluler. Mung ngganti laptop - yen kinerja ora bisa dirambah.

Ноутбук или ПК (компьютер): плюсы и минусы

Komputer pribadi (PC): mupangat

 

  1. Desainer sing larang regane. Komputer gampang dicocogake karo tugas pangguna. Nganti pilihan program utawa game populer. Alat ganti kanggo PC bisa ditukar, saengga masalah modernisasi uga ilang. Kudu ngirit papan ing desktop - mangga omah micro. Ewonan variasi.
  2. Gampang nggunakake. Nggawe, muter utawa browsing Internet ing kursi alus ing ngarep monitor gedhe minangka bukti langsung saka comfort PC. Komputer akeh fungsine kanggo nyambungake piranti multimedia. Bumi utawa panas banget - konsep iki ora ana, kanthi ngresiki debu PC kanthi tepat ing wektu (1 setaun utawa loro).

Ноутбук или ПК (компьютер): плюсы и минусы

Komputer pribadi: kerugian

 

  1. Bulkiness. Monitor, unit sistem - ing kasus kerusakan, sampeyan kudu nelpon spesialis ing omah. Yen ora, bakal ana masalah karo plug nalika nyambung maneh. Sampeyan uga kudu ngurus papan kerja - meja, kursi tangan, ngarsane outlet listrik lan entri kabel kanggo nyambung menyang Internet.
  2. Kurang komunikasi nirkabel. Kanggo nyambung menyang jaringan Wi-Fi utawa 3 / 4G, sampeyan kudu tuku peralatan sing cocog. Umumé, komputer njiret pangguna menyang workstation.

 

Sisih ngisor: laptop utawa PC (komputer)?

 

Kanggo game - temtunipun komputer pribadi. Luwih gampang kanggo nganyarke, ora ana masalah sing panas banget. Ya, lan lenggah jam 4-5, mungsuh mbebayani utawa mbela kekaisaran luwih trep tinimbang nggunakake laptop.

 

Apike mobilitas - mung laptop. Dheweke kerja ing omah - tutup tutup kasebut lan pindhah menyang cafe utawa kantor. Aja lali kanggo ngawasi pangisian baterei. Disaranake tuku pangisi daya 2-3: kanggo pangisi omah, kantor lan mobil.

Ноутбук или ПК (компьютер): плюсы и минусы

Goleki komputer kanggo wong tuwa - laptop. Kabeh komunikasi, mobilitas, gampang operasi. Tuku tikus kanggo kepenak, amarga wong tuwa ora duwe kekancan karo touchpad.

 

Bocah-bocah luwih becik tuku komputer pribadi. Kamungkinan modernisasi, lan ora bisa diakses ing komponen unit sistem bakal ndawakake umur peralatan.

Maca uga
komentar
Translate »