Мајк Тајсон VS Рој onesонс: кој ќе победи

898

Медиумите добија информации за хонорарите на големите светски боксери на кои им е судено да се сретнат во рингот. Мајк Тајсон наспроти Рој onesонс - ако, кој друг не знае. За борбата, Мајк Тајсон ќе добие 10 милиони американски долари, а Рој onesонс само 3 американски долари.Но, организаторите им ветија на борците процент на плаќање по преглед (видео видео пренос на борбата).

 

Майк Тайсон VS Рой Джонс: кто победит

 

Мајк Тајсон VS Рој onesонс: кој ќе победи

 

Според организаторите, борбата ќе биде егзибитивна борба, бидејќи и двајцата борци ја завршија својата кариера. Само ова е тешко за верување, бидејќи и двајцата противници не се навикнати да губат. Планирано е да се одржат 8 круга од 2 минути. Борбата ќе се одржи ноќта на 28-29 ноември 2020 година во Лос Анџелес.

 

  • Мајк Тајсон. Возраст - 54 години. Кариерата заврши на 11 јуни 2005 година. Се водеа 58 битки (50 победи, 44 победи со нокаут).
  • Рој onesонс јуниор Возраст - 51 година. Ја заврши својата кариера на 8 февруари 2018 година. Имаше 75 борби (66 победи, од кои 47 со нокаут).

 

Майк Тайсон VS Рой Джонс: кто победит

 

Судејќи според бројот на нокаут победи, борбата Мајк Тајсон против Рој onesонс ветува дека ќе биде спектакуларна. И да се направи избор во корист на еден од боксерите е многу, многу тешко. Мајк и Рој се одлични спортисти чии имиња засекогаш ќе останат во историјата на човечкото општество.

 

Останува да се чека дуелот. Би сакал да верувам дека мрежното емитување на битката ќе биде достапно во сите земји. Така што луѓето надвор од Америка исто така можат да го видат овој голем натпревар 4K телевизори.

Прочитајте исто така
коментари
Translate »