Планетата Нибиру - патот до крајот на светот

Уште еднаш, групи научници и уфолози тврдат дека планетата Нибиру се приближува кон Земјата, што ќе го уништи Сончевиот систем. Покрај тоа, видеата со летање туѓи бродови на небото ги погодија социјалните мрежи. И честите земјотреси и вулканските ерупции во Азија стануваат предуслови за крајот на светот.

Планетата Нибиру - одличен екран

Започнете со пребарување на одговорите за кои се овие луѓе: „група научници“, „уфолози“ или „експерти“. Не може да се најде името на професорот по физика или астрономија во списокот на „научници“. Одгласите на Планетата X се достапни преку Интернет во Си-Ен-Ен. Каде е професорот Итан Тробриџ, само претпоставува присуство на Нибиру, но фактите се нула.

Планета Нибиру – путь к концу света

Глобална катастрофа е одличен екран за финансиска измама

Но, Анатолиј Васерман, Одеса, познат на Украинците, е сигурен дека „вонземјаните“ и „Нибиру“ се соочуваат со нова глобална економска криза. Финансискиот систем на ММФ повторно во 2008 година, распукан и падот е неизбежен. Навистина, за 10 години, Соединетите држави не ја корегираа ситуацијата на свој пазар.

Планета Нибиру – путь к концу светаТие започнаа да зборуваат за нова криза на почетокот на 2018 година, кога аналитичарот на Банка на Америка Мајкл Хартнет даде сензационална изјава. Веста во медиумите не траеше долго. Местото на финансискиот проблем го зазеде „гласникот на апокалипсата“ - Планетата Нибиру.

Во оваа ситуација, подобро е да не подлегнувате на паника, туку да започнете да се подготвувате за тешки времиња. Белорускиот економист Леонид Злотников препорачува брза отплата на сите заеми и повеќе да не влегува во долг со банките. И тој советува да заштедите вишок финансии во странски валути 3-4 и да не заборавате на залихите на производи во оставата, чајната кујна.

Прочитајте исто така
коментари
Translate »