Miu në laptopin ACER "çmendet"

Një trend interesant po ndodh me laptopët ACER. Duket se një markë e lezetshme dhe larg modeleve buxhetore (përpunuesit e serive Core i5 dhe i7). Por, kur blini një laptop, në fillimin e parë, kursori i miut fillon të lëvizë spontanisht nëpër ekran.

 

Miu në laptopin ACER "çmendet"

 

Trishtimi po kapet nga blogerë të ndryshëm që pretendojnë se laptopi ACER ka një virus në drejtuesit e tij. Sipas "ekspertëve të divanit", është urgjente të hiqen të gjitha aplikacionet dhe drejtuesit e integruar nga ACER. Por nuk ndihmon. Edhe zëvendësimi i sistemit operativ (i pastër) nuk e zgjidh problemin.

Мышь на ноутбуке ACER «сходит с ума»

Tastiera prekëse tepër e ndjeshme është fajtore. E cila jeton jetën e saj dhe nxit gjithë këtë "paligjshmëri miu" në ekran. As ndryshimi i drejtuesve për tastierën me prekje, as instalimi i programeve të palëve të treta, nuk e rregullojnë problemin.

 

Dhe, interesant, qendrat e shërbimit nuk pranojnë një laptop ACER për "trajtim" (riparim). Meqenëse, 5-10 minutat e para të punës, pas ndezjes së laptopit, mosfunksionimi nuk shfaqet. Po, një surprizë e tillë për pronarin e laptopit - ai erdhi në shërbim, dhe kursori po funksionon siç duhet. Dhe, vetëm pas 5-15 minutash, kursori i miut fillon lëvizjet e tij virtuoze në ekran, duke injoruar plotësisht veprimet e përdoruesit.

 

Ekziston vetëm një zgjidhje këtu - shkoni te cilësimet e tastierës së prekjes dhe çaktivizoni atë. Nga rruga, ulja e ndjeshmërisë së tastierës me prekje nuk e zgjidh problemin. Vetëm një mbyllje e plotë. Dhe kursori i miut do të duhet të kontrollohet nga një manipulues i jashtëm.

Мышь на ноутбуке ACER «сходит с ума»

Është për të ardhur keq që prodhuesi ACER nuk ka lëshuar një patch për të zgjidhur këtë problem. Për më tepër, në faqen zyrtare të kompanisë nuk ka asnjë fjalë për një problem të tillë. Po, dhe shitësit në dyqane heshtin për këtë. Por, në forume tematike, ky problem diskutohet shumë.

Lexoni kështu
Translate »