Blini një laptop të ri ose të përdorur - cili është më i mirë

Definitivisht, gjithmonë do të jetë fitimprurëse të blini një laptop të dorës së dytë. Sapo pronari i parë shpaketon kutinë e një pajisjeje të re, ai menjëherë humbet 30% në çmim. Kjo skemë funksionon për smartphone, tableta dhe pajisje të tjera. Vetëm në raste të rralla një përdorues shet një makinë plotësisht funksionale me një çmim të ulët.

Купить новый ноутбук или БУ – какой лучше

Blini një laptop të ri ose të përdorur - cili është më i mirë

 

Përgjigja për këtë pyetje do të jetë gjithmonë e njëjtë - një laptop i ri është gjithmonë më i mirë për sa i përket raportit çmim -performancë. Nuk ka logjikë të shesësh pajisje plotësisht funksionale dhe efikase me kosto të ulët. Pas shitjes së një laptopi, përdoruesi duhet të blejë një të ri. Atëherë pse e shiste të vjetrën nuk është e qartë.

Купить новый ноутбук или БУ – какой лучше

Në treg, na ofrohen oferta super unike-laptopë me procesorë të nivelit të lartë Core i5 dhe Core i7. Pajisja madje është e pajisur me një sasi të madhe RAM dhe ka disqe SSD. Por çfarë është atëherë disavantazhi i këtyre modeleve. Ja çfarë:

 

  • Chipset i vjetëruar. Kushtojini vëmendje që të gjitha këto anije kanë një procesor të gjeneratave të 2-të, të 3-të, më rrallë 4-5. Kjo do të thotë, teknologjia është të paktën 10 vjeç. Dhe ne e dimë shumë mirë që prodhuesit nuk lëshojnë drejtues për pajisjet që kanë qenë në funksion për më shumë se 60 muaj. I njëjti Microsoft refuzon zyrtarisht të mbështesë patate të skuqura të vjetra.
  • Mospërputhje midis platformës dhe softuerit. Duke filluar me OS dhe programet e zyrës, duke përfunduar me shfletuesin. Zhvilluesit janë gjithmonë në kërkim të pajisjeve të reja. Prandaj, i gjithë pajisja brenda laptopit nuk është në gjendje të demonstrojë performancë.
  • Pamundësia e modernizimit. Po, laptopët janë gjithashtu të azhurnueshëm. Ju mund të rilidhni procesorin dhe të zgjeroni bordet I / O. Por po na ofrohet flamuri i brezit të vjetër. Pllaka amë nuk mbështet gjeneratën e ardhshme të përpunuesve.

 

Cilat janë disavantazhet e laptopëve të përdorur

 

Pika e dobët e çdo laptopi është ekrani LCD. Edhe një matricë IPS me rezolucion FullHD digjet. Dhe për 8-10 vjet, riprodhimi dhe shkëlqimi i ngjyrave nuk duhet të pritet. Cilat janë kursimet për blerjen e një laptopi të përdorur - për të prishur shikimin tuaj. Ky është një shkëmbim i pabarabartë.

Купить новый ноутбук или БУ – какой лучше

Laptopët e vjetër, edhe pse mbështesin disqet SSD, kanë brez të ulët të brezit të autobusit. Plus, shumica e laptopëve përdorin module të vjetruara RAM. Edhe 16 GB nuk do ta kursejë përdoruesin nëse ai vendos të zgjerohet.

 

Çfarë lloj laptopi të përdorur mund të blini

 

Ka kuptim të blini një laptop që është i rëndësishëm për sa i përket pajisjeve me një çmim të ulët. Ne po flasim për sisteme pak a shumë moderne. Këta janë procesorët AMD Ryzen të Gjeneratës së 8 -të dhe Intel dhe më lart. Këta laptopë shpesh shiten nga lojtarë që kërkojnë performancën maksimale të sistemit. Shtë e qartë se do të ketë një kartë grafike diskrete në bord, dhe çmimi do të jetë i lartë për shkak të kësaj. Por një laptop i tillë mund të jetë një zgjidhje shumë më e mirë sesa madje i ri... Pajisjet e tilla, në tregun sekondar, janë kapur.

Купить новый ноутбук или БУ – какой лучше

Gjithashtu, laptopët e përdorur ndonjëherë u shiten kompanive që mbyllin zyrat e tyre. Fenomeni është i rrallë, por i synuar mirë. Në këtë rast, mund të blini një laptop modern, madje edhe me një procesor me fuqi të ulët. Duke paguar pak më shumë, qendra e shërbimit do të lidhë diçka më produktive atje. Dhe rezultati është kursime të mira për blerësin.

Lexoni kështu
pidhi lagur bukur duket e dashur diletant gëzon lojëra me gojë jep një goditje të madhe.
xxx aziatike nxehtë natyrore trupi camgirl ngacmoj pidhi.
xxx euro amator tip i keq.
Translate »